Un estudi constata que en 53 carrers del Barri Antic hi viuen més estrangers que autòctons
La mitjana és del 50,1% de veïns immigrants, tot i que en una vintena de carrers és més elevada i fins i tot arriba al 100% |
Un estudi titulat Immigració i segregació residencial a Lleida, elaborat per Pablo Petreñas, professor d'un centre educatiu de la capital i estudiant del màster migracions i mediació social de la Universitat de Lleida, constata que en 53 carrers del Barri Antic hi viuen de mitjana més estrangers que autòctons. D'aquesta manera, superen el percentatge de població estrangera del conjunt del Centre Històric, del 43,3%, i del global de la ciutat (21,1%). L'informe cita dades del padró del 2009 i assenyala que un 49,9% de residents en aquests 53 carrers són autòctons i un 50,1%, immigrants, dels quals un 9,9% són marroquins, un 9,2% romanesos, un 1,6% colombians i el 29,4% restant, de diferents nacionalitats. En una vintena d'aquestes vies, el percentatge d'estrangers supera la mitjana i, en una, arriba fins al 100% (el carrer Sant Anastasi). El segueixen, per ordre de percentatge més elevat, els carrers Rastro, amb un 91,7% de residents immigrants, Nou (88,9%), Companyia (85,4%) i Panera (75%). En canvi, en altres carrers amb molt pocs veïns, l'índex d'estrangers és molt baix o fins i tot nul (vegeu el desglossament).
L'autor afirma a l'estudi que "es pot considerar una certa part del Centre Històric com un gueto d'estrangers, tenint en compte el percentatge de població i les condicions d'habitatge i socials que presenten". No obstant, destaca que només se centra en la quantificació de la segregació espacial dels immigrants, sense analitzar les conseqüències socials d'aquest fenomen. L'informe també estudia la distribució residencial dels tres col·lectius d'estrangers més nombrosos a la capital: romanesos (4,14% de la població), marroquins (3,43%) i colombians (1,06%). Segons l'estudi, el 7,5% dels originaris de Romania resideixen a la zona de rambla de Ferran-Estació; un 6,3%, al Barri Antic; un 5,5%, a Príncep de Viana-Clot, i un 5,2%, a Balàfia i Cappont. Així mateix, un 9% dels marroquins viuen al Centre Històric; un 7,8%, a rambla de Ferran-Estació, i un 5,2%, a la Mariola. Els colombians estan més repartits i els percentatges més elevats són al Barri Antic (1,7%) i Universitat (1,5%). Per contra, els barris amb menys estrangers empadronats, on gairebé no en viu cap, són Llívia i Ciutat Jardí.
diari segre
Un estudi constata que en 53 carrers del Barri Antic hi viuen més estrangers que autòctons
No hay comentarios:
Publicar un comentario